Sankt Annæ Gymnasium
FN’s verdensmål på skoleskemaet

Vi sætter dette skoleår særligt fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – både i folkeskolen og gymnasiet. Vi oplever, at eleverne er meget motiverede og ønsker at engagere sig i at skabe en mere bæredygtig udvikling på skolen. Her har vi samlet highlights fra årets bæredygtige initiativer indtil nu.

 

Gymnasiet

Fælles verdensmålsdag for alle 2.g’ere

Den 13. december afholdt gymnasiet en verdensmålsdag for alle 2.g’ere. På dagen var der oplæg om de 17 mål og mulighed for at deltage i workshops. De enkelte workshops havde alle fokus på, hvordan man i sin hverdag kan tænke forandringer, som gør en forskel. Vi fik også besøg af Verdens Bedste Nyheder og ungdomsdelegater fra Danmarks Ungdoms Fællesråd, der fortalte om målene, og hvad vi kan gøre! Til slut kom Nødhjælpsorkesteret forbi og gav et brag af en koncert. Se billeder fra dagen her >

Ny Verdensmålsgruppe skal gøre gymnasiet mere bæredygtigt

Vi har fra årsskiftet fået oprettet en Verdensmålsgruppe, der skal gøre elevernes mange bæredygtige idéer til virkelighed. Gruppen består af både elever, lærere og ledelse. Som det første vil gruppen arbejde på projekterne: Bæredygtighedscafé med tøjbytte; 10 mål for bæredygtighed i hverdagen; Bæredygtig kaffe i Bønnen; Bæredygtighed i kantinen; Bæredygtige studierejser. Vi glæder os til at følge arbejdet!

 

Folkeskolen

Lærerig rejse til Burkina Faso

Alle i 3. klasse var her i januar på “rejse” til Burkina Faso, hvor de har været på workshops i trommespil, dans, teater og fremstilling af perler.

Temauge om børnekonventionen

I efteråret arbejdede hele 4. årgang med børnekonventionen. Her fordybede de sig i tekster om forskellige børns vilkår i forskellige dele af verden. Eleverne skulle også lave tegneserier, præsentationer og film med fokus på verdensmålene.

Fokus på kød og madspild

I efteråret var 7. årgang på tre workshops om henholdsvis kød, madspild og verdensmålene. Eleverne skulle bl.a. skabe et læringsspil, som kunne lære andre om verdensmålene. Derudover var de på fotosafari i København, hvor de skulle tage billeder, der kunne være med til at skabe opmærksomhed om verdensmålene. Safarien resulterede i en fotoudstilling på Sankt Annæ Gymnasium. Det var en god, konstruktiv uge, som blev rundet af med en fælles svampetur i Gribskov.

Innovative bæredygtige måltidskasser

8. årgang har arbejdet med temaet ”bæredygtige måltidskasser”. Arbejdet mundede ud i en måltidskasse målrettet socialt udsatte børnefamilier. I arbejdet indgik bl.a. DR-dokumentaren “Den synlige arv” og et besøg hos fødevareBanken. Sidst på ugen gik eleverne i gang med madlavningen og filmede instruktionsvideoer. Som afslutning var der fællesspisning i kantinen, hvor de medbragte deres mad, lavet ud fra deres måltidskasser.

 

Se udvalgte billeder fra temadagene (tryk på billede for fuld størrelse)