Sankt Annæ Gymnasium
Gymnasiet
Forrygende, festligt og folkelig

Glæden ved musikken, som er SAG’s dna, og sammenholdet i de nye 1.g-klasser, fik igen i år et kæmpe skud energi, da vi for 4. år i træk gennemførte ryste-sammen-forløbet ”Folketoner og høstfest” med vores hustrio ”Stundom”.

Vores bragende dygtige musikere Emma Kragh-Elmøe (på violin), Julian Svejgaard Jørgensen (på piano) og Villads Hoffmann (på cittern) leverede den skønne tradition, der rummer flerstemmigt korarrangement af den svenske folkevise ”Det brinner en eld”, bodypercussion og 3 sjove folkedanse, bl.a. ”Den lille englænder”.

Binder os sammen

Alle klasser lærte samme arrangement af visen og samme folkedans, som gymnasiets øvrige årgange har lært, så samtlige gymnasiets klasser vil fremover have det til fælles.

Folkemusikken binder os sammen på tværs af musikalske preferencer og forener os i ét stort musikalsk fællesskab.

Lærerne, Signe og Martin, som står bag arrangementet, har i år lagt et ekstraordinært stort arbejde i at gennemføre så omfattende et arrangement under hensyntagen til samtlige corona-restriktioner.


“Det lykkedes, og vi siger tak for det dejlige samarbejde med både musikere og 1.g’ere, der sprang ind i folkemusikken med en ekstra energi og glæde i år, opsparet igennem lang tid. I gik til fest med afstand, mundbind og handsker – og gav den alligevel fuld gas. At lave folketoner med jer er som at få ét stort skud glæde lige ind i hjertet. Og særligt i år trængte vi alle til det.”
fortæller Signe Westergaard  og Martin Hamann

Eleverne begejstrede

For mange elever var det første gang, de stiftede bekendtskab med folkemusikken, og som det fremgår af filmen, var der stor begejstring at spore. Tilbagemeldingerne til lærerne har da også været præget af superlativer anno 2020:

”Det var pissefedt og svedigt”

”Det var en fantastisk måde at møde folkemusik-genren på! Og Stundom er enormt dygtige ;-)”

”Det var fedt og lærerigt at blive introduceret til noget musik, man ikke hører så tit.”

”Jeg var også stor fan!!! Musikerne er sindssygt dygtige, og det var mega grineren at danse til musikken. Og som Alma siger: sodavand og knas<3<3<3<3”.

”Man fik øjnene op for, hvor festeligt de havde det i gamle dage”.

”Det var virkelig fedt at blive introduceret til folkemusikken, når man ikke har lyttet så meget til den før. Det, jeg især godt kunne lide ved det var, at det var uformelt og lystigt, men også at man selv blev inddraget i musikken i forhold til at danse til den var rigtig sjovt. Desuden var de tre musikere superdygtige, hvilket gjorde oplevelsen endnu bedre.”

Eleverne er ikke alene om at være begejstrede.

Stundom skrev disse ord efter årets Høstfest:

“At spille og danse sammen med eleverne er som at få ét stort skud glæde lige ind i hjertet. Det er en gave at få lov til at dele den musik og tradition, vi elsker. Derfor er Folketoner et af de mest inspirerende og meningsfulde projekter, vi har været en del af.”

2.G. elever imponerer med flot film

På Sankt Annæ Gymnasium vil vi selvfølgelig gerne dokumentere en bred vifte af de aktiviteter og arrangementer, som foregår på skolen. Derfor har vi bl.a. en SoMe-gruppe af elever, der bidrager til vores kommunikation ved at tage billeder og lave film. To 2.g. elever blev derfor sendt ned til Høstfesten med kameraudstyr.

Det er der kommet denne imponerende flotte film ud af.

Kamera: August Bordonaro og Birk Silver
Klipning og efterbehandling: August Bordonaro

KALENDER OG NYHEDER