Gymnasiet
Forrygende, festligt og folkelig

Glæden ved musikken, som er SAG’s dna, og sammenholdet i de nye 1.g-klasser, fik igen i år et kæmpe skud energi, da vi for 4. år i træk gennemførte ryste-sammen-forløbet ”Folketoner og høstfest” med vores hustrio ”Stundom”.

Vores bragende dygtige musikere Emma Kragh-Elmøe (på violin), Julian Svejgaard Jørgensen (på piano) og Villads Hoffmann (på cittern) leverede den skønne tradition, der rummer flerstemmigt korarrangement af den svenske folkevise ”Det brinner en eld”, bodypercussion og 3 sjove folkedanse, bl.a. ”Den lille englænder”.

Binder os sammen

Alle klasser lærte samme arrangement af visen og samme folkedans, som gymnasiets øvrige årgange har lært, så samtlige gymnasiets klasser vil fremover have det til fælles.

Folkemusikken binder os sammen på tværs af musikalske preferencer og forener os i ét stort musikalsk fællesskab.

Lærerne, Signe og Martin, som står bag arrangementet, har i år lagt et ekstraordinært stort arbejde i at gennemføre så omfattende et arrangement under hensyntagen til samtlige corona-restriktioner.


“Det lykkedes, og vi siger tak for det dejlige samarbejde med både musikere og 1.g’ere, der sprang ind i folkemusikken med en ekstra energi og glæde i år, opsparet igennem lang tid. I gik til fest med afstand, mundbind og handsker – og gav den alligevel fuld gas. At lave folketoner med jer er som at få ét stort skud glæde lige ind i hjertet. Og særligt i år trængte vi alle til det.”
fortæller Signe Westergaard  og Martin Hamann

Eleverne begejstrede

For mange elever var det første gang, de stiftede bekendtskab med folkemusikken, og som det fremgår af filmen, var der stor begejstring at spore. Tilbagemeldingerne til lærerne har da også været præget af superlativer anno 2020:

”Det var pissefedt og svedigt”

”Det var en fantastisk måde at møde folkemusik-genren på! Og Stundom er enormt dygtige ;-)”

”Det var fedt og lærerigt at blive introduceret til noget musik, man ikke hører så tit.”

”Jeg var også stor fan!!! Musikerne er sindssygt dygtige, og det var mega grineren at danse til musikken. Og som Alma siger: sodavand og knas<3<3<3<3”.

”Man fik øjnene op for, hvor festeligt de havde det i gamle dage”.

”Det var virkelig fedt at blive introduceret til folkemusikken, når man ikke har lyttet så meget til den før. Det, jeg især godt kunne lide ved det var, at det var uformelt og lystigt, men også at man selv blev inddraget i musikken i forhold til at danse til den var rigtig sjovt. Desuden var de tre musikere superdygtige, hvilket gjorde oplevelsen endnu bedre.”

Eleverne er ikke alene om at være begejstrede.

Stundom skrev disse ord efter årets Høstfest:

“At spille og danse sammen med eleverne er som at få ét stort skud glæde lige ind i hjertet. Det er en gave at få lov til at dele den musik og tradition, vi elsker. Derfor er Folketoner et af de mest inspirerende og meningsfulde projekter, vi har været en del af.”

2.G. elever imponerer med flot film

På Sankt Annæ Gymnasium vil vi selvfølgelig gerne dokumentere en bred vifte af de aktiviteter og arrangementer, som foregår på skolen. Derfor har vi bl.a. en SoMe-gruppe af elever, der bidrager til vores kommunikation ved at tage billeder og lave film. To 2.g. elever blev derfor sendt ned til Høstfesten med kameraudstyr.

Det er der kommet denne imponerende flotte film ud af.

Kamera: August Bordonaro og Birk Silver
Klipning og efterbehandling: August Bordonaro

KALENDER OG NYHEDER
 • Stillingsopslag
  Lærere til folkeskoleafdelingen på Sankt Annæ Gymnasium (barselsvikariater)
  Med ansættelse senest den 1. august 2021 søger vi lærere (barselsvikariater) til vores mellemtrin og udskoling.
 • Fre 05.11.2021
  Gammel elevfest 5. november
  Gammel elevfest er for alle tidligere elever på Sankt Annæ Gymnasium - uanset om det er folkeskole eller gymnasium, man har gået på.
 • Gymnasiet
  Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes
  FB-gruppe med idé-udveksling på tværs af skoler og fag har på bare tre uger har fået knap 2.000 medlemmer.
 • Gymnasiet
 • Gymnasiet
  Forrygende, festligt og folkelig
  Folketoner og høstfest er blevet en skøn tradition på SAG. Så igen i år har vi besøg af vores folkemusik-hustrio Stundom
 • Man 26.10.2020 / kl. 19.00
  Sankt Annæ Gymnasium
  Trivselsfondens Generalforsamling den 26. oktober kl 19
  Aftenens streaming af Trivselsfondens generalforsamling
 • Gymnasiet
  Idrætsdag i Valby Idrætspark
  Rivercrossing, Finsk rundbold, Dans, Kvadrat og Gæt en sportsgren.
  Elever og lærere fra SAG og Europaskolen mødtes i Valby idrætspark årets idrætsdag
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen
  Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.
 • Sangskolen
  Fra Københavns Drengekor til Sonnings Talentpris
  Nicholas Algot Swensen fik sin første bratsch på en rejse med familien til Skotland. Han var omkring seks år og havde allerede i et par år plaget sine forældre, om han ikke nok måtte spille et instrument ligesom storebroren, der spillede cello. Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og sang i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Tidligere elev modtager Sonnings Talentpris
  Kaya Kato Møller dimitterende fra Sankt Annæ MGK i 2017 I år afslutter hun sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtager én af Leonie Sonnings Talentpriser.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Virtuel undervisning overrasker positivt
  Skolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. Læs mere her.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Coronavirus – sådan påvirkes undervisningen
  Folkeskolen og gymnasiet er lukket t.o.m. påske, hvor vi i stedet afholder virtuel undervisning.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal
  A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kr. til nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium. Bevillingen vækker glæde hos rektor og overborgmester. Med det nye musikhus vil gymnasiet fortsat udvikle nye musiktalenter.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Ombygning giver bedre arbejdsmiljø
  Mere dagslys, bedre og tidssvarende fleksible læringsmiljøer samt støjdæmpning er blandt forbedringer, som lige nu er ved at indfinde sig i de 48 år gamle gule bygninger, der huser Sankt Annæ Gymnasium.
  Læs interview med Leder af Folkeskoleafdelingen Malene Wegener Knudsen
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Bogudgivelse
  To af Sankt Annæ Gymnasiums sanglærere, Signe Alsted og Karen-Maria Baun, har sammen med stemmelæge Svend Prytz udgivet en bog om drengestemmer. Bogudgivelsen blev fejret ved en reception på SAG torsdag den 25. april, hvor der var rosende ord til de tre forfattere og til de mange drenge, der medvirker i bogen.