Sankt Annæ Gymnasium
Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen

2020 vil gå over historien som det år, hvor hele verden på få dage ikke bare talte om Corona, men så en global pandemi i øjnene, som ændrede alt. Også livet og dagligdagen på Sankt Annæ Gymnasium.

Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.

Elever imponerede med illustrationer

Én af de lærere, der måtte tænke kreativt i en vis fart, var dansklæreren Martin Hamann, som gav sine 1.g elever en noget usædvanlig opgave i påsken.

“Jeg bad eleverne omskrive sagaen om Gunløg Ormstunge til en tegneserie. Eleverne brugte vist det meste af påsken på at tegne. Jeg er selv meget imponeret over resultatet.”, fortæller Martin Hamann

 Vi ved alle, at Sankt Annæ har nogle af landets mest musikalske gymnasielever, men det lader til at kreativiteten blandt eleverne har mange former og udtryk. Illustrationerne har høstet meget ros og anerkendende tilkendegivelser fra ikke mindst billedkunstlærerne på skolen.

Hjemmeforsøg om fossile brændstoffer

Hvordan kan man lave forsøg når man ikke er på skolen?

I naturgeografi havde flere elever under Coronakarantænen et forløb om fossile brændstoffer. Normalt indebærer det forsøg i laboratoriet med olie i kalk , men i år måtte man tænke lidt ud af boksen.

Derfor lavede eleverne forsøg hjemme i køkkenet, hvor de skiftede kalken ud med sand fra sandkassen, den fossile olie ud med den vegetabilske i køkkenskabet.  Forsøget illustrerede olies migration i undergrunden. Eleverne fik således få en ide om, hvordan olien bevæger sig i undergrunden, fordi olie har en lavere densitet end vand.

Normalt siger man jo: “Don’t try this at home”, men lige her var forsøgene både vellykkede og korrekt udførte.

1-0 til karantæne-hjemmeforsøg.

Post-it strip hittede i religion

Julie Debois, der underviser i dansk og religion, fik også en rigtig sjov idé, da hendes klasse på 30 for nylig skulle øve nye fagord i religion i et synkront og virtuel modul.

“Jeg synes, det er vanskeligt at stille spørgsmål og høre én ad gangen og samtidig minde de andre om at mute. Jeg fik idéen at hænge en masse post-its op med begreber, som eleverne kunne vælge. De gule lapper ville dog ikke hænge fast på tapetet, så det endte med, at jeg overklistrede min overkrop med post-its. Jeg valgte så nogle af de mest tilbageholdende elever ud, som fik lov at trække en post-it og redegøre for begrebet. Da alle sedler var taget fra mine skuldre, arme og mave var sekvensen færdig”, beretter Julie.

En ny kategori er født. Post-it strip. Ja, hvem havde set den komme?

Undervisnings takeover og litterær salon

Én ting var fjernundervisning under lockdown. Men genåbningens første fase bød bestemt også på udfordringer i forhold til at skabe en sammenhængende undervisning; nu med klasser opdelt pga. afstandskravene.

Her fik gymnasielærer Signe Westergaard Lund, der underviser i dansk, fransk og billedkunst, også en ret kreativ idé. Hun byttede simpelthen plads med eleverne og lavede et undervisnings take-over.

“Jeg valgte, at lade to elever lede gennemgangen af mine forberedte arbejdsspørgsmål til en analyse af Villy Sørensens novelle “Duo”. De trådte simpelthen i stedet for mig, og skulle få samtalen i rummet til at fungere ved at at dele ordet retfærdigt, lytte godt til de enkelte bidrag og give plads til de diskussioner, der opstod undervejs. Jeg derimod indtog pladsen som elev og pendlede mellem de to lokaler, bød ind undervejs, men lod i høj grad eleverne styre det”, fortæller Signe. “Det var som om analysen blev alles på en ny og meget fagligt konstruktiv måde. En slags litterær salon med 13 omkring bordet”

Læreren som elev. Rolle-byt. Ny dynamik, indsigt og udbytte. Idéen er faktisk slet ikke så tosset.

 

 

 

 

 

 

KALENDER OG NYHEDER
 • Stillingsopslag
  JOBOPSLAG (tidl. SAG elever) – Bliv testsupervisor på SAG
  Job opslag til tidligere SAG-elever - bliv testsupervisor på SAG
 • Fre 05.11.2021
  Gammel elevfest 5. november
  Gammel elevfest er for alle tidligere elever på Sankt Annæ Gymnasium - uanset om det er folkeskole eller gymnasium, man har gået på.
 • Gymnasiet
  Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes
  FB-gruppe med idé-udveksling på tværs af skoler og fag har på bare tre uger har fået knap 2.000 medlemmer.
 • Gymnasiet
 • Gymnasiet
  Forrygende, festligt og folkelig
  Folketoner og høstfest er blevet en skøn tradition på SAG. Så igen i år har vi besøg af vores folkemusik-hustrio Stundom
 • Man 26.10.2020 / kl. 19.00
  Sankt Annæ Gymnasium
  Trivselsfondens Generalforsamling den 26. oktober kl 19
  Aftenens streaming af Trivselsfondens generalforsamling
 • Gymnasiet
  Idrætsdag i Valby Idrætspark
  Rivercrossing, Finsk rundbold, Dans, Kvadrat og Gæt en sportsgren.
  Elever og lærere fra SAG og Europaskolen mødtes i Valby idrætspark årets idrætsdag
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen
  Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.
 • Sangskolen
  Fra Københavns Drengekor til Sonnings Talentpris
  Nicholas Algot Swensen fik sin første bratsch på en rejse med familien til Skotland. Han var omkring seks år og havde allerede i et par år plaget sine forældre, om han ikke nok måtte spille et instrument ligesom storebroren, der spillede cello. Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og sang i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Tidligere elev modtager Sonnings Talentpris
  Kaya Kato Møller dimitterende fra Sankt Annæ MGK i 2017 I år afslutter hun sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtager én af Leonie Sonnings Talentpriser.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Virtuel undervisning overrasker positivt
  Skolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. Læs mere her.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Coronavirus – sådan påvirkes undervisningen
  Folkeskolen og gymnasiet er lukket t.o.m. påske, hvor vi i stedet afholder virtuel undervisning.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal
  A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kr. til nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium. Bevillingen vækker glæde hos rektor og overborgmester. Med det nye musikhus vil gymnasiet fortsat udvikle nye musiktalenter.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Ombygning giver bedre arbejdsmiljø
  Mere dagslys, bedre og tidssvarende fleksible læringsmiljøer samt støjdæmpning er blandt forbedringer, som lige nu er ved at indfinde sig i de 48 år gamle gule bygninger, der huser Sankt Annæ Gymnasium.
  Læs interview med Leder af Folkeskoleafdelingen Malene Wegener Knudsen
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Bogudgivelse
  To af Sankt Annæ Gymnasiums sanglærere, Signe Alsted og Karen-Maria Baun, har sammen med stemmelæge Svend Prytz udgivet en bog om drengestemmer. Bogudgivelsen blev fejret ved en reception på SAG torsdag den 25. april, hvor der var rosende ord til de tre forfattere og til de mange drenge, der medvirker i bogen.