Gymnasiet
Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes

I en tid hvor virtuel undervisning er et vilkår på skoler og gymnasier landet over, har tusindvis af lærere og elever udskiftet klasserummets fysiske nærvær med computere, teams og undervisning fra distancen. Nødundervisning er en realitet og på mange måder langt mere krævende end almindelig undervisning. Ikke mindst fordi den fordrer akut omstilling, nytænkning og løbende justeringer i forhold til fag, metoder, programmer, variation, teknik, klassetrin, elevfeedback etc.

Idé-udveksling på tværs af skoler og fag

Gymnasielærer på Sankt Annæ Gymnasium, Ann Bolbjerg, fik i starten af året en god idé, der på bare tre uger har taget gevaldigt fart og nu har resulteret i en Facebook-gruppe med 1.800 medlemmer og livlig aktivitet.

– Da jeg i går sad og ledte efter den Facebook-gruppe, hvor man kunne vidensdele om virtuel undervisning på tværs af skoler og fag, indså jeg, at den, mod al forventning, ikke fandtes. Derfor har jeg nu oprettet den, og I er alle meget velkommen til at være med og dele gode ideer.

Sådan skrev gymnasielærer Ann Bolbjerg ud til sine kolleger 11. januar i år og straks kom der en række positive tilbagemeldinger.

Kort tid derefter var Facebook-gruppen en realitet med en hastigt voksende medlemsskare.

Om gruppen skriver Ann:

– Dette er tænkt som et sted, hvor man kan søge og dele gode ideer om virtuelt undervisning i gymnasiet på tværs af fag og skole. Både Emu’en (Danmarks læringsportal) og mange skoler har selvstændige grupper, men min forhåbning er, at en gruppe på tværs af skoler, kun helliget virtuelt undervisning, vil gøre os alle bedre og vil kunne hjælpe på en idéforladt dag.

 

Tipskupon om oplysningstiden

Gruppen har som sagt fået en flyvende start med livlig aktivitet, idéudveksling og konkrete eksempler på alternative faglige aktviteter.

Således kan man afprøve sin viden om oplysningstiden ved hjælp af en tipskupon, se en skabelon til at oprette en Blå Bog for græske guder, høre om erfaringer med at lade elever opføre ”Den barmhjertige samaritaner” som lille video og meget andet.

– Vi er super glade for initiativet, som imødekommer ikke bare lærernes behov for sparring og idéudveksling, men også eleverne, hvor mange oplever tiden bag skærmen som monoton og med et stort savn af kammeraternes og lærernes nærvær. Så jo flere kreative idéer, der både tilgodeser fagligheden på de virtuelle præmisser og som kan inspirere og skabe bedre trivsel blandt lærere og elever, desto bedre,  siger Martin Kristiansen, Vicerektor på Sankt Annæ Gymnasium.

Facebook-gruppen hedder ”Inspiration til virtuel undervisning for gymnasielærere” og man anmoder om medlemsskab her

KALENDER OG NYHEDER
 • Stillingsopslag
  Lærere til folkeskoleafdelingen på Sankt Annæ Gymnasium (barselsvikariater)
  Med ansættelse senest den 1. august 2021 søger vi lærere (barselsvikariater) til vores mellemtrin og udskoling.
 • Fre 05.11.2021
  Gammel elevfest 5. november
  Gammel elevfest er for alle tidligere elever på Sankt Annæ Gymnasium - uanset om det er folkeskole eller gymnasium, man har gået på.
 • Gymnasiet
  Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes
  FB-gruppe med idé-udveksling på tværs af skoler og fag har på bare tre uger har fået knap 2.000 medlemmer.
 • Gymnasiet
 • Gymnasiet
  Forrygende, festligt og folkelig
  Folketoner og høstfest er blevet en skøn tradition på SAG. Så igen i år har vi besøg af vores folkemusik-hustrio Stundom
 • Man 26.10.2020 / kl. 19.00
  Sankt Annæ Gymnasium
  Trivselsfondens Generalforsamling den 26. oktober kl 19
  Aftenens streaming af Trivselsfondens generalforsamling
 • Gymnasiet
  Idrætsdag i Valby Idrætspark
  Rivercrossing, Finsk rundbold, Dans, Kvadrat og Gæt en sportsgren.
  Elever og lærere fra SAG og Europaskolen mødtes i Valby idrætspark årets idrætsdag
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen
  Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.
 • Sangskolen
  Fra Københavns Drengekor til Sonnings Talentpris
  Nicholas Algot Swensen fik sin første bratsch på en rejse med familien til Skotland. Han var omkring seks år og havde allerede i et par år plaget sine forældre, om han ikke nok måtte spille et instrument ligesom storebroren, der spillede cello. Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og sang i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Tidligere elev modtager Sonnings Talentpris
  Kaya Kato Møller dimitterende fra Sankt Annæ MGK i 2017 I år afslutter hun sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtager én af Leonie Sonnings Talentpriser.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Virtuel undervisning overrasker positivt
  Skolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. Læs mere her.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Coronavirus – sådan påvirkes undervisningen
  Folkeskolen og gymnasiet er lukket t.o.m. påske, hvor vi i stedet afholder virtuel undervisning.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal
  A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kr. til nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium. Bevillingen vækker glæde hos rektor og overborgmester. Med det nye musikhus vil gymnasiet fortsat udvikle nye musiktalenter.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Ombygning giver bedre arbejdsmiljø
  Mere dagslys, bedre og tidssvarende fleksible læringsmiljøer samt støjdæmpning er blandt forbedringer, som lige nu er ved at indfinde sig i de 48 år gamle gule bygninger, der huser Sankt Annæ Gymnasium.
  Læs interview med Leder af Folkeskoleafdelingen Malene Wegener Knudsen
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Bogudgivelse
  To af Sankt Annæ Gymnasiums sanglærere, Signe Alsted og Karen-Maria Baun, har sammen med stemmelæge Svend Prytz udgivet en bog om drengestemmer. Bogudgivelsen blev fejret ved en reception på SAG torsdag den 25. april, hvor der var rosende ord til de tre forfattere og til de mange drenge, der medvirker i bogen.