Sankt Annæ Gymnasium
Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal

Violiner, der bliver stemt, sangstemmer, der varmer op og et klaverstykke, der bliver øvet igen og igen.

Musikken har runget på Sankt Annæ Gymnasium lige siden, den første sangklasse blev oprettet i 1929.

I dag er skolen vokset og har en central plads i fødekæden for dansk musikliv med blandt andet Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor og Sankt Annæ Gymnasiekor.

Nu kan skolen se frem til at få rammer, der passer til den stærke musikprofil takket være en bevilling fra A.P. Møller Fonden.

Med ca. 25 mio. kr. fra fonden bliver der bygget et nyt musikhus med kammermusiksal og øve- og musiklokaler for at sikre, at Sankt Annæ Gymnasium fortsat kan udklække fremtidige musikalske talenter på et højt og internationalt niveau.

 


”Der er tale om et sobert og funktionelt hus, som løser en mængde udfordringer for skolen, og som gavner elevernes hverdag. Det skal blive spændende at se det ny hus integreret i det i forvejen unikke skolemiljø”, siger fondens direktør, Henrik Tvarnø.


 

Blomstrende musikliv

Med etableringen af en kammermusiksal vil Sankt Annæ Gymnasium kunne give de unge musikalske talenter de bedste rammer, så de kan folde sig ud som korsangere, dirigenter og musikere.

Gymnasiet, der er det eneste kommunale gymnasium i Danmark, der både rummer gymnasium og folkeskole, har brug for moderne faciliteter for at kunne holde det høje musikalske niveau, som gymnasiet er kendt for både i indland og udland. Det fortæller Anette Holst, rektor for Sankt Annæ Gymnasium, der glæder sig over bevillingen:

 


”Med donationen får vi nu nogle rammer, der for alvor understøtter vores musikprofil. Det er en stor og vigtig begivenhed for Sankt Annæ Gymnasium og for de mange elever, som fremover kan bruge de mange musik- og sangtimer i en topprofessionel ramme. Samtidig får vi også mulighed for at invitere langt flere københavnere ind til koncerter.” Anette Holst, rektorEn glædelig håndsrækning

Københavns Kommune er allerede i gang med en totalrenovering af Sankt Annæ Gymnasium, og hertil kommer bevillingen på de ca. 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden som en god nyhed. Det fortæller overborgmester Frank Jensen (S):

 


”Det er fantastisk glædeligt, at en stor fond som A.P. Møller Fonden vil støtte, at Sankt Annæ Gymnasium får sit helt eget musikhus. Musik er skolens hjerteblod, og skolen udvikler og udklækker hvert år musiktalenter på internationalt niveau. Med musikhuset får skolen de bedste rammer for at udfolde de musikalske ambitioner endnu mere og synliggøre udadtil, at Sankt Annæ er en musikbastion for børn og unge”. Frank Jensen, Overborgmester.


Fakta

Det nye musikhus
For at kunne videreføre og udvikle Sankt Annæ Gymnasiums position og aktiviteter er der behov for at modernisere de fysiske rammer. Tilbygningen vil på de foreløbige skitser opføres i to etager og bestå af både øvelokaler, undervisningslokaler og en kammermusiksal. Musikhuset skal efter planen placeres ved skolens indgang mod Sjælør Boulevard.

 

KALENDER OG NYHEDER
 • Stillingsopslag
  Lærere til folkeskoleafdelingen på Sankt Annæ Gymnasium (barselsvikariater)
  Med ansættelse senest den 1. august 2021 søger vi lærere (barselsvikariater) til vores mellemtrin og udskoling.
 • Fre 05.11.2021
  Gammel elevfest 5. november
  Gammel elevfest er for alle tidligere elever på Sankt Annæ Gymnasium - uanset om det er folkeskole eller gymnasium, man har gået på.
 • Gymnasiet
  Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes
  FB-gruppe med idé-udveksling på tværs af skoler og fag har på bare tre uger har fået knap 2.000 medlemmer.
 • Gymnasiet
 • Gymnasiet
  Forrygende, festligt og folkelig
  Folketoner og høstfest er blevet en skøn tradition på SAG. Så igen i år har vi besøg af vores folkemusik-hustrio Stundom
 • Man 26.10.2020 / kl. 19.00
  Sankt Annæ Gymnasium
  Trivselsfondens Generalforsamling den 26. oktober kl 19
  Aftenens streaming af Trivselsfondens generalforsamling
 • Gymnasiet
  Idrætsdag i Valby Idrætspark
  Rivercrossing, Finsk rundbold, Dans, Kvadrat og Gæt en sportsgren.
  Elever og lærere fra SAG og Europaskolen mødtes i Valby idrætspark årets idrætsdag
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen
  Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.
 • Sangskolen
  Fra Københavns Drengekor til Sonnings Talentpris
  Nicholas Algot Swensen fik sin første bratsch på en rejse med familien til Skotland. Han var omkring seks år og havde allerede i et par år plaget sine forældre, om han ikke nok måtte spille et instrument ligesom storebroren, der spillede cello. Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og sang i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Tidligere elev modtager Sonnings Talentpris
  Kaya Kato Møller dimitterende fra Sankt Annæ MGK i 2017 I år afslutter hun sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtager én af Leonie Sonnings Talentpriser.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Virtuel undervisning overrasker positivt
  Skolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. Læs mere her.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Coronavirus – sådan påvirkes undervisningen
  Folkeskolen og gymnasiet er lukket t.o.m. påske, hvor vi i stedet afholder virtuel undervisning.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal
  A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kr. til nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium. Bevillingen vækker glæde hos rektor og overborgmester. Med det nye musikhus vil gymnasiet fortsat udvikle nye musiktalenter.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Ombygning giver bedre arbejdsmiljø
  Mere dagslys, bedre og tidssvarende fleksible læringsmiljøer samt støjdæmpning er blandt forbedringer, som lige nu er ved at indfinde sig i de 48 år gamle gule bygninger, der huser Sankt Annæ Gymnasium.
  Læs interview med Leder af Folkeskoleafdelingen Malene Wegener Knudsen
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Bogudgivelse
  To af Sankt Annæ Gymnasiums sanglærere, Signe Alsted og Karen-Maria Baun, har sammen med stemmelæge Svend Prytz udgivet en bog om drengestemmer. Bogudgivelsen blev fejret ved en reception på SAG torsdag den 25. april, hvor der var rosende ord til de tre forfattere og til de mange drenge, der medvirker i bogen.