Sankt Annæ Gymnasium
Sankt Annæ Gymnasium
Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal

Violiner, der bliver stemt, sangstemmer, der varmer op og et klaverstykke, der bliver øvet igen og igen.

Musikken har runget på Sankt Annæ Gymnasium lige siden, den første sangklasse blev oprettet i 1929.

I dag er skolen vokset og har en central plads i fødekæden for dansk musikliv med blandt andet Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor og Sankt Annæ Gymnasiekor.

Nu kan skolen se frem til at få rammer, der passer til den stærke musikprofil takket være en bevilling fra A.P. Møller Fonden.

Med ca. 25 mio. kr. fra fonden bliver der bygget et nyt musikhus med kammermusiksal og øve- og musiklokaler for at sikre, at Sankt Annæ Gymnasium fortsat kan udklække fremtidige musikalske talenter på et højt og internationalt niveau.

 


”Der er tale om et sobert og funktionelt hus, som løser en mængde udfordringer for skolen, og som gavner elevernes hverdag. Det skal blive spændende at se det ny hus integreret i det i forvejen unikke skolemiljø”, siger fondens direktør, Henrik Tvarnø.


 

Blomstrende musikliv

Med etableringen af en kammermusiksal vil Sankt Annæ Gymnasium kunne give de unge musikalske talenter de bedste rammer, så de kan folde sig ud som korsangere, dirigenter og musikere.

Gymnasiet, der er det eneste kommunale gymnasium i Danmark, der både rummer gymnasium og folkeskole, har brug for moderne faciliteter for at kunne holde det høje musikalske niveau, som gymnasiet er kendt for både i indland og udland. Det fortæller Anette Holst, rektor for Sankt Annæ Gymnasium, der glæder sig over bevillingen:

 


”Med donationen får vi nu nogle rammer, der for alvor understøtter vores musikprofil. Det er en stor og vigtig begivenhed for Sankt Annæ Gymnasium og for de mange elever, som fremover kan bruge de mange musik- og sangtimer i en topprofessionel ramme. Samtidig får vi også mulighed for at invitere langt flere københavnere ind til koncerter.” Anette Holst, rektorEn glædelig håndsrækning

Københavns Kommune er allerede i gang med en totalrenovering af Sankt Annæ Gymnasium, og hertil kommer bevillingen på de ca. 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden som en god nyhed. Det fortæller overborgmester Frank Jensen (S):

 


”Det er fantastisk glædeligt, at en stor fond som A.P. Møller Fonden vil støtte, at Sankt Annæ Gymnasium får sit helt eget musikhus. Musik er skolens hjerteblod, og skolen udvikler og udklækker hvert år musiktalenter på internationalt niveau. Med musikhuset får skolen de bedste rammer for at udfolde de musikalske ambitioner endnu mere og synliggøre udadtil, at Sankt Annæ er en musikbastion for børn og unge”. Frank Jensen, Overborgmester.


Fakta

Det nye musikhus
For at kunne videreføre og udvikle Sankt Annæ Gymnasiums position og aktiviteter er der behov for at modernisere de fysiske rammer. Tilbygningen vil på de foreløbige skitser opføres i to etager og bestå af både øvelokaler, undervisningslokaler og en kammermusiksal. Musikhuset skal efter planen placeres ved skolens indgang mod Sjælør Boulevard.

 

KALENDER OG NYHEDER