Sankt Annæ Gymnasium
Virtuel undervisning overrasker positivt

Gymnasiet og folkeskolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. På få dage har lærerne på Sankt Annæ Gymnasium taget forskellige metoder til virtuel undervisning i brug – og det fungerer overraskende godt. Rektor Anette Holst siger:

”Lærerne har været utroligt gode til at omstille sig og opfinde nye metoder i undervisningen. De er gået til det med ildhu, selvom det er en stejl læringskurve, de er oppe imod. Der er selvfølgelig nogle tekniske udfordringer, men vi er overraskede over, hvor godt det går.”

 

Elevdeltagelsen fejler ikke noget!

Gymnasielærer Lars Andersen har prøvet flere metoder af fra sit hjemmekontor. Han har bl.a. sat elever i gang med at lave forsøg hjemme på køkkenbordet i faget naturgeografi. Lars fortæller:

”Jeg oplever en stor deltagelse fra elevernes side og har fået meget fine skriftlige besvarelser på de opgaver, jeg har stillet. Det er særligt interessant, at jeg får svar fra samtlige elever – det er ikke altid normalen i dagligdagens klasselokale.”

 

Videokonferencer samler klassen

Uddannelsesleder og gymnasielærer Erik Mortensen er lykkedes med at lave en online fællestime for sit engelskhold, der netop har startet et nyt forløb op om The Civil Rights Movement. Erik fortæller:

“Eleverne arbejdede sammen i små online grupper og lavede derefter præsentationer i plenum, hvor alle var på en online videokonference. Det krævede lige lidt øvelse i forhold til ordstyring – men det lykkedes!”

 

Tilpasningsdygtige elever klar til eksamen

Lærer Hannes Dau kom på lidt af en opgave, da skolen lukkede. Han skulle netop til at forberede 9. klasse til den praktisk-mundtlige naturfagsprøve, hvor eleverne skal trække et emne og forberede en præsentation i grupper. Hannes fandt heldigvis en online platform, hvor elever kan arbejde sammen og fremlægge deres præsentationer – uden brug af video, så selv dem med dårlig internetforbindelse kan være med.

“Vi havde de første fremlæggelser i torsdags – og det spillede bare. Det er vildt at se, hvor hurtigt eleverne tilpasser sig til de nye vilkår, de står overfor. Mange kunne have stået i klassen og lavet den præcis samme fremlæggelse.”

 

Udrugning af kyllinger – online

I folkeskolens yngste klasser bliver der også prøvet mange metoder af. Jeanette Juncker Bugge, der underviser 4. klasse i natur og teknologi, lægger dagligt små videoer ud med aktiviteter fra sin have – i ægte Søren Ryge-stil. Jeanette fortæller:

”Det var jo meningen, vi skulle ruge kyllinger ud på skolen. Men da skolen nu er lukket, har jeg taget udrugningsmaskinen med hjem. Så lægger jeg løbende videoer ud online, så eleverne kan følge med i udrugningen.”

Eleverne har også hørt om kartoflens historie og avling af bier. Eleverne deltager aktivt og lægger også selv videoer op fra deres hverdag.

”Det er rart som lærer at få videoer fra eleverne, så man kan få en fornemmelse af, hvordan de går og har det. Video er en rigtig god måde at skabe nærvær på – nu hvor vi ikke kan ses i klasselokalet.”

KALENDER OG NYHEDER
 • Stillingsopslag
  JOBOPSLAG (tidl. SAG elever) – Bliv testsupervisor på SAG
  Job opslag til tidligere SAG-elever - bliv testsupervisor på SAG
 • Fre 05.11.2021
  Gammel elevfest 5. november
  Gammel elevfest er for alle tidligere elever på Sankt Annæ Gymnasium - uanset om det er folkeskole eller gymnasium, man har gået på.
 • Gymnasiet
  Ny Facebook-gruppe oprettet af SAG lærer er en stor succes
  FB-gruppe med idé-udveksling på tværs af skoler og fag har på bare tre uger har fået knap 2.000 medlemmer.
 • Gymnasiet
 • Gymnasiet
  Forrygende, festligt og folkelig
  Folketoner og høstfest er blevet en skøn tradition på SAG. Så igen i år har vi besøg af vores folkemusik-hustrio Stundom
 • Man 26.10.2020 / kl. 19.00
  Sankt Annæ Gymnasium
  Trivselsfondens Generalforsamling den 26. oktober kl 19
  Aftenens streaming af Trivselsfondens generalforsamling
 • Gymnasiet
  Idrætsdag i Valby Idrætspark
  Rivercrossing, Finsk rundbold, Dans, Kvadrat og Gæt en sportsgren.
  Elever og lærere fra SAG og Europaskolen mødtes i Valby idrætspark årets idrætsdag
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Kreativiteten blomstrede under Coronakarantænen
  Både lærere og elever måtte tage utraditionelle midler i brug under Coronakarantænen for at imødegå de restriktioner, den indebar. Det er der kommet en del finurlige og meget kreative ting ud af.
 • Sangskolen
  Fra Københavns Drengekor til Sonnings Talentpris
  Nicholas Algot Swensen fik sin første bratsch på en rejse med familien til Skotland. Han var omkring seks år og havde allerede i et par år plaget sine forældre, om han ikke nok måtte spille et instrument ligesom storebroren, der spillede cello. Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og sang i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Tidligere elev modtager Sonnings Talentpris
  Kaya Kato Møller dimitterende fra Sankt Annæ MGK i 2017 I år afslutter hun sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og modtager én af Leonie Sonnings Talentpriser.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Virtuel undervisning overrasker positivt
  Skolen har nu været lukket i lidt over en uge for at mindske spredningen af COVID-19. Det betyder dog ikke, at undervisningen er sat på hold. Tværtimod. Læs mere her.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Coronavirus – sådan påvirkes undervisningen
  Folkeskolen og gymnasiet er lukket t.o.m. påske, hvor vi i stedet afholder virtuel undervisning.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Sankt Annæ Gymnasium får nyt musikhus og koncertsal
  A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kr. til nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium. Bevillingen vækker glæde hos rektor og overborgmester. Med det nye musikhus vil gymnasiet fortsat udvikle nye musiktalenter.
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Ombygning giver bedre arbejdsmiljø
  Mere dagslys, bedre og tidssvarende fleksible læringsmiljøer samt støjdæmpning er blandt forbedringer, som lige nu er ved at indfinde sig i de 48 år gamle gule bygninger, der huser Sankt Annæ Gymnasium.
  Læs interview med Leder af Folkeskoleafdelingen Malene Wegener Knudsen
 • Sankt Annæ Gymnasium
  Bogudgivelse
  To af Sankt Annæ Gymnasiums sanglærere, Signe Alsted og Karen-Maria Baun, har sammen med stemmelæge Svend Prytz udgivet en bog om drengestemmer. Bogudgivelsen blev fejret ved en reception på SAG torsdag den 25. april, hvor der var rosende ord til de tre forfattere og til de mange drenge, der medvirker i bogen.