Hans Majestæt Kong Frederik fortsætter som protektor for Københavns Drengekor og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte fortsætter som protektor for Sankt Annæ Pigekor.

Det var med både glæde og stolthed, at Sankt Annæ Gymnasium modtog nyheden fra Kongehuset om fortsættelsen af protektionerne. Korene har en lang historie med Kongehuset og har begge haft fornøjelsen af at synge for kongefamilien ved talrige lejligheder. Drengekoret tog senest turen til Oslo for at synge ved Kongeparrets statsbesøg i Norge i midten af maj.

Sankt Annæ Gymnasiums sanginspektør Mogens Halken udtaler:

”Vi har med stor glæde modtaget beskeden om, at H.M. Kongen fortsætter som protektor for Københavns Drengekor. Som Kronprins overtog Kong Frederik protektionen fra sin far Prins Henrik, som i sin tid overtog protektionen fra sin svigerfar, Kong Frederik IX. En lang tradition for kongelig protektion fortsætter og er således med til at fastholde Københavns Drengekors funktion som kongeligt kantori. Drengekoret optræder ofte i officielle sammenhænge både i Danmark og i udlandet.”

Københavns Drengekor har en lang historie med Kongehuset og har medvirket ved utallige begivenheder i snart 100 år. I 1998 gav H.M. Dronning Margrethe Københavns Drengekor lov til at kalde sig Det Kongelige Kantori, hvilket er en titel, som koret til den dag i dag bærer med ydmyghed og glæde.

Københavns Drengekors protektorer gennem tiden

1928-1947: H.K.H. Kronprins Frederik
1947-1972: H.M. Kong Frederik 9.
1972-2018: H.K.H. Prins Henrik
2019-2024: H.K.H. Kronprins Frederik
2024-: H.M. Kong Frederik 10.

Vi glæder os meget til at fortsætte vores fine samarbejde med H.M. Kongen og Kongehuset og takker mange gange for den altid store opbakning.

Pigekoret har ligeså en lang historie med Kongehuset, som vi værdsætter. 20-året for H.K.H. Prinsesse Benediktes protektion for Sankt Annæs Pigekor nærmer sig med hastige skridt; det var nemlig i 2005, at Prinsessen påtog sig denne rolle for første gang,

Pigekoret har haft fornøjelsen af at synge og optræde for mange af Kongefamiliens medlemmer – både ved talrige offentlige arrangementer og koncerter og i mere privat regi. Senest fik koret æren af at tage del i fejringen af H.K.H. Prinsesse Benediktes 80-års fødselsdag. Her gæstede de således Rosenborg Slot, for at give en helt særlig koncert til ære for fødselaren.

Ligeledes havde Pigekoret mulighed for at hilse på Prinsessen i april, da der blev afholdt en storslået koncert og reception på Københavns Rådhus i forbindelse med korets 50-års jubilæum. Dette ses der et billede fra nedenfor.

Sanginspektør Mogens Halken siger:

”Vi har ligeledes med stor glæde modtaget besked om, at H.K.H. Prinsesse Benedikte fortsætter som protektor for Sankt Annæ Pigekor. Protektionen har gennem mange år været af stor betydning for pigekoret. Dels skaber protektionen en synlighed og en værdighed om Sankt Annæ Pigekors virke. Dels har pigekorets optræden skabt stemningsfulde øjeblikke ved utallige lejligheder i følge med H.K.H. Prinsesse Benedikte.”

Både H.M. Kongen og H.K.H. Prinsessen fortsætter deres protektioner for en 5-årig periode.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester