Vi skaber fremtidens stemmer i verden

Skolens mål er at skabe veluddannede musiske mennesker med arbejdsglæde, sans for kvalitet og respekt for eget og andres værd. Som den eneste offentlige skole i Danmark tilbyder vi både folkeskole, gymnasium, sangskole og musikskole – alt under ét tag i Valby.

Korsang og musik på internationalt niveau

Vi er særligt kendt for vores tre elitekor – Københavns DrengekorSankt Annæ Pigekor og Sankt Annæ Gymnasiekor – samt vores store symfoniorkester og bigband. Alle ensembler turnerer i både ind- og udland, og flere af korene har vundet internationale priser.

Et blomstrende musikliv

Musikken er det, der binder os sammen, og skaber et stærkt sammenhold på tværs af klasser og årgange. Vi har elever fra 3. klasse og helt op til 3.g.

Alle elever i folkeskolen har korsang, hørelære og stemmetræning på skemaet – udover de almindelige skolefag. For at komme ind i folkeskolen skal eleverne bestå en særlig optagelsesprøve, hvor det er sangtalentet, der tæller.

På gymnasiet tilbyder vi musik og sang i alle afskygninger kombineret med et fagligt stærkt undervisningsmiljø. En stor del af eleverne vælger musik på A-niveau og deltager aktivt i vores kor, orkestre og ikke mindst den årlige elevproducerede musical, SAG-show. Alle elever optages på baggrund af en motiveret ansøgning.

Vi er dertil det eneste gymnasium i landet, hvor Musikalsk Grundkursus (MGK) og studentereksamen kan tages som en samlet 4-årig uddannelse på samme adresse.

90 års historie

Sankt Annæ Gymnasiums historie går helt tilbage til 1929, hvor den første sangklasse blev oprettet i samarbejde med Københavns Kommune. Siden da er skolen vokset og har i dag en central plads i fødekæden for dansk musikliv.

Sidst opdateret 14. september 2023

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester