Ifølge Københavns overborgmester er Sankt Annæ Pigekor med til at gøre København til en bedre by at bo i.
Og musikken? Den bør i ligeså høj grad være en del af den almene dannelse, som dansk og matematik er det.

Af Astrid Helmer Mørck

Det første, der dukker op i hukommelsen hos Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), når hun tænker på Sankt Annæ Pigekor, er den sang, koret sang på etårsdagen for Ruslands invasion af Ukraine: ‘Fred hviler over land og by’ af B.S. Ingemann. 

“Det er i sådanne øjeblikke, hvor musik er det bedste sprog. Jeg er ikke lyriker, men jeg synes, at første vers fortæller alt om, hvad vi håber for Ukraine: Fred hviler over land og by, ej verden larmer mer: Fro smiler månen til sin sky, til stjerne stjerne ser,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Ifølge overborgmesteren er skolen med til at gøre København til en mere attraktiv by.

“Vi har brug for stærke musiktilbud i København, så alle, der har lyst til at dygtiggøre sig indenfor musikkens verden, har de bedste muligheder. Sankt Annæ Gymnasium er netop sådan et sted. Med sin lange historie, dygtige undervisere og elever har skolen en central plads i fødekæden for dansk musikliv,” siger hun og fortsætter:

“Sankt Annæ Pigekor giver også værdi til vores by og til københavnerne. Her bliver der udviklet talenter.”

Er et universelt sprog

Men det er ikke kun talenterne, der har gavn af musikken, siger  Sophie Hæstorp Andersen;

selv hvis musikken ikke er det, eleverne satser på, når de bliver voksne, følger der noget andet med, lyder det. 

Derfor bør sang og musik sidestilles med andre fag, der normalt bliver forbundet med den dannelse, der sker, når vi vokser op og går i skole, mener Sophie Hæstorp Andersen.

“Musik lærer os toner, rytmer og nye måder at tænke på. Det giver liv, styrker indlæringen, vækker følelser og giver alle plads i et stærkt fællesskab. Det er et universelt sprog, alle kan relatere til og være sammen om. Så jeg synes bestemt, at musik og korsang skal være en del af den almene dannelse. På lige fod med dansk, matematik og historie,” siger hun. 

Derfor spiller musikken også en rolle indenfor murene på Københavns Rådhus, hvor  Borgerrepræsentationen synger sammen i starten af møderne. 

“Det bringer smil på læberne hos alle. Og det er altså svært at være uvenner, når man lige har sunget sammen. Så jeg tror på, at musik også har betydning for, hvordan vi er sammen som mennesker, hvordan vi trives og hvordan vi ser på verden,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Sidst opdateret 19. april 2024

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester