Sankt Annæ Juniormandskor er et kor med ca. 20 unge mandlige sangere fra Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Sangskole.

De fleste af dem har gået på skolen fra 3. kl., hvor de bestod optagelsesprøven og blev optaget med henblik på at skulle synge i Københavns Drengekor ved Københavns Domkirke, Vor Frue kirke (Copenhagen Royal Chapel Choir).

De har modtaget sang- og hørelæreundervisning, haft kortimer og medvirket ved gudstjenester, operaforestillinger, CD-indspilninger og ikke mindst koncerter og turneer i ind- og udland. Deres repertoire har været det store klassisk korrepertoire for blandet kor, hvor deres sopran og altstemmer er blevet suppleret med mandskorets tenorer og basser.

Men drengestemmer varer ikke evigt. Når stemmen går i overgang forlader de Københavns Drengekor, men fortsætter deres sangundervisning, nu med fokus på den nye, spæde mandsstemme.

Juniormandskorets sangere går i 8. og 9. kl. og er 14-16 år. De er rutinerede sangere med et nyt instrument, tenor eller bas. Koret nydannes hvert år med sangere, som følger koret et år eller to. Mange af dem vil senere blive medlemmer af drengekorets mandskor, gymnasiekoret eller gymnasiets kammerkor. Nogle af dem vil måske en dag vælge at forfølge en professionel løbebane som sangere.

På den danske musikscene, både den klassiske og den rytmiske, findes mange sangere, som startede deres sangerliv i Københavns Drengekor og senere i mandskoret. Det gælder f.eks. sangere som popsangerne Lukas Graham og Erann DD og operasangerne Johan Reuter og Gert-Henning Jensen. Så måske vil nogle af Juniormandskorets sangere en dag blive de nye store navne på musikscenen.

Sankt Annæ Juniormandskors repertoire strækker sig fra danske romancer, over folkemelodier fra Norden og England, til evergreens og barbershop, arrangeret særligt for dem. Det er en del af hemmeligheden ved korets arbejde; at den gode musik møder sangerne på de præmisser, som deres nye stemmer har. Så kan de nemlig udvikle sig sundt og slidstærkt imod den sangstemme, som de har med sig resten af livet.

Koret ledes af sangpædagog og dirigent Karen-Maria Baun og sangpædagog, dirigent og arrangør Kim Glies Nandfred.

Sidst opdateret 26. september 2023

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester