Om SASO

Orkestret er et fuldt besat symfoniorkester med omkring 65 medlemmer i alderen 12 til 22 år.
Pladserne i orkestret besættes efter audition. De fleste medlemmer er elever på Sankt Annæ Gymnasium, men orkestret er også åbent for unge musikere udefra.

Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) blev stiftet i 1995 og skaber rammerne for udøvelse af orkesterspil på højeste niveau for unge mennesker.

Hvert år spiller SASO omkring otte koncerter. En typisk sæson består af tre forløb med skiftende repertoire; en efterårskoncert, en balletforestilling samt en sommerkoncert.

Udover en stor koncertaktivitet i ind- og udland arbejder SASO tæt sammen med Det Kongelige Teaters Balletskole, Tivoli, Malmö Latinskola og Musik & Ungdom.

Samarbejde og turné

SASO samarbejder med Det Kongelige Teaters Balletskole om en årlig balletforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og Tivoli om en årlig sommerkoncert i Tivolis Koncertsal.

SASO er medlem af Musik & Ungdom, og vi er fast inventar til Orkesterfestivalen.

Siden 2016 har orkestret haft et tæt samarbejde med Malmö Latinskola, hvor alle svenske klassiske elever på spetsutbildning skal til audition i SASO. Vi er dermed et musikalsk mødetilbud for danske og svenske unge klassiske musikere – det eneste af sin slags i Øresundsregionen.

Hvert andet år rejser SASO på turné og har blandt andet besøgt Holland, Sverige, Italien, Slovenien, Ungarn, Tjekkiet, Tyskland, Østrig og Norge. Derudover

Sidst opdateret 26. september 2023

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester