Københavns Drengekor samarbejder løbende med teatre, ensembler og andre. Til eksempel kan nævnes Østre Gasværk Teater, Søværnets Tamburkorps og Prinsens Musikkorps.

Vores faste samarbejdspartnere er

Det Kgl. Teater, Operaen

Københavns Drengekor har mange års tradition i at medvirke ved forestillinger i Operaen.
I årenens løb har koret medvirket ved et utal af forestillinger som f.eks. Tosca, Tannhäuser, Albert Herring, Kvinde uden Skygge mv.

Københavns Domkirke

Københavns Drengekor har et tæt samarbejde med Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, der igennem mange år har været ramme om korets traditionsrige korkoncerter fredag aften i sæsonen og om drengenes kirketjeneste ved højmesser og ved vesper.

Alle drengene i 6. og 7. klasse på Sankt Annæ Gymnasium synger i Københavns Drengekor, men allerede i 5. klasse får drengene deres første korrutine i Domkirken, når de synger til højmesse i skoleårets løb.

Indtil 1959 var Københavns Drengekor fast tilknyttet Christiansborg Slotskirke, hvor grundlægger Mogens Wöldike var organist, men da denne fik ansættelse i Københavns Domkirke, fik koret fast tilknytning hertil. Med korets tilknytning til både Sankt Annæ Gymnasium og til Domkirken er koret den ældste repræsentant i Skandinavien for noget så bærende i den europæiske kormusik som katedralskoletraditionen.

En særlig gruppe af professionelle sangere ansat af Menighedsrådet ved Vor Frue Kirke ledsager drengene ved deres kirketjenester i Domkirken.

Sidst opdateret 19. december 2023

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester