Kor og musik

Mulighederne er mange for dig, der elsker at spille musik eller synge. I 1g synger alle elever i vores 1g-kor og derudover har vi blandt andet tre gymnasiekor, et bigband og et helt symfoniorkester.

Elevrådet

Elevrådet er Sankt Annæ Gymnasiums elevdemokratiske højborg, der kæmper for elevernes interesser og arbejder for at engagere hele gymnasiet i aktuelle samfundsmæssige og politiske problemstillinger.

Alle kan være med! Elevrådet har en unik struktur, hvor alle elever har mulighed for at deltage som elevrådsrepræsentanter. Det betyder, at der ikke er nogen begrænsning på, hvor mange repræsentanter der kan være fra hver klasse.

Læs mere om elevrådet

SAG-SHOW

SAG-SHOW er gymnasiets årlige musical og 100% elevstyret. Eleverne står selv for at administrere budgettet og producerer alt selv – lige fra manuskript, musik og sangtekster til koreografi, kostumer og kulisser.

Alle elever kan være med. Typisk deltager godt 450 af gymnasiets 600 elever i musicalen. SAG-SHOW er derfor med til at styrke sammenholdet på tværs af klasser og et af årets højdepunkter.

Læs mere på sagshow.dk

KULT

KULT er et samarbejde mellem fire københavnske gymnasier, der alle har en stærk profil på det kunstneriske og kulturelle område.

I KULT udvikler vi fagområderne: billedkunst, dansk, drama, mediefag og musik.

Læs mere på kultgym.dk

Talent

Vi har rigtig mange tilbud til elever, der ønsker en ekstra udfordring i hverdagen – ud over den daglige undervisning. Først og fremmest har vi talentprogramet Boblerne, der er åbent for alle. Her arbejder vi særligt med de naturvidenskabelige, sproglige og samfundsfaglige områder.

Læs mere om Bobler-programmet

Derudover har vi hvert år elever, der deltager i:

WSDC: World Schools Debating Championships (kontakt: Charlotte Ib)
EUSO: European Union Science Olympiad
DRUGHUNTER: Biologi-konkurrence
GEORG MOHRr: Dansk matematik-konkurrence
iGeo: International geografi-olympiade
IBO: International biologi-olympiade
IphO: International fysik-olympiade
IchO: International kemi-olympiade

Kontaktperson: Joakim Villumsen jv@sag.dk

MGK: Musikalsk Grundkursus

Sankt Annæ Gymnasium er det eneste sted i landet, hvor Musikalsk Grundkursus (MGK) og studentereksamen kan tages som en samlet 4-årig uddannelse. Hvert år optager vi en hel gymnasieklasse. Du kan vælge mellem fire studielinjer: rytmisk, klassisk, vokal eller lyd.

For at blive optaget skal du bestå en musikalsk optagelsesprøve og være erklæret gymnasieegnet.

Læs mere om MGK

Studiekredse

Der er mulighed for at vælge et væld af studiekredse efter skoletid. Her kan man dykke længere ind og ned i både fag og spændende problemstillinger.

Af studiekredse kan nævnes: Kombinatorik, Creative Writing, kinesiske områdestudier, ondskabens fænomenologi, hvad sker der på CERN samt en sundhedsguide.

Senest har musikelever endda anvendt studiekredsen til at arbejde sammen med Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) og musikfaget under titlen REKOMPOSITION – og endte med at fremføre en rekomposition af musik af Schubert.

SASO øver

Foto: Mads Strømme

Café BØNNEN

Frisk sort kaffe, cafe latté eller måske en kop te? Elevernes kældercafé emmer af hygge og er et yndet åndehul fra undervisningen.

Ved siden af caféen er i øvrigt det nye fitnessrum, der indeholder kondicykler, vægte og maskiner.

Studietur til Helsinki

Internationalt

Studieture i 2.g, korturneér til udlandet og sprogrejser. Der er mange muligheder for at møde elever fra andre lande.

Desuden er der også chance for, at man komme uden for landets grænser med organisationer som Model European Parliament (MEP) & MEP Baltic Sea Region (MEP BSR).

Idrætsundervisning

Fredagsidræt

Om fredagen efter skoletid har man mulighed for at give den gas i enten idræts- eller svømmehallen. Om det skal være badminton, volley eller en fodboldturnering er op til de fremmødte at beslutte.

Sidst opdateret 9. januar 2024

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester