Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori fylder 100 år

Selvom hverdagen, som jo er fyldt med musik og kreativitet på en musikskole som vores, altid er særlig, så bliver dette år alligevel noget udover det sædvanlige.

Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori fylder 100 år.

Den 19. september 1924 blev Københavns Drengekor officielt stiftet med Mogens Wöldike i spidsen, og for at sikre korets medlemmer en alsidig og solid sanglig og musikalsk uddannelse som en integreret del af skolegangen oprettede Københavns Kommune i 1929 en Sangskole; det som i dag kendes som Sankt Annæ Gymnasium.

Et 100-års jubilæum er selvsagt en stor begivenhed. Hele sæson efterår 2024/forår 2025 vil derfor stå i lys af netop dette jubilæum for Københavns Drengekor. Udover et væld af koncerter i løbet af året, udkommer Henrik Engelbrechts jubilæumsbog Drengenes verden – og udstillinger om Københavns Drengekors historie åbner på SAG og i Københavns Domkirkes museum på 100-års dagen.

Jubilæumsbog: ”Drengenes verden”

Henrik Engelbrechts har forfattet en smuk jubilæumsbog, “Drengenes verden”. Bogen udkommer
torsdag den 19. september 2024, og det vil være muligt at købe bogen ved diverse koncerter og arrangementer med Drengekoret. På sigt vil det også være muligt at bestille bogen via vores hjemmeside. Læs nærmere her.

I ”Drengenes verden” fortælles historien om drengekoret gennem årene – med masser af illustrationer helt tilbage fra den spæde start i en gymnastiksal på Vester Voldgade, over den første sangskole i Hindegade og frem til korets hjemsted i dag, Sankt Annæ Gymnasium på Sjælør Boulevard.

I forbindelse med udarbejdelsen af bogen er der lavet interviews med en række nøglepersoner, der alle har eller har haft et betydeligt indblik i drengekorets verden.

Alle interviews kan findes via hjemmesiden – klik her.

Vi ser frem til en spændende jubilæumssæson

Det er et tætpakket program, der venter forude for Drengekoret.

Selve jubilæumsdagen, torsdag d. 19. september, fejres med koncert og reception på Københavns Rådhus.

Dagen efter er der koncert i Vor Frue Kirke, og herefter venter et spændende seminar, ”Når drenge synger”, som handler om kor og kønsbalance.

Herudover afholdes der et storslået jubilæumsarrangement på Sankt Annæ Gymnasium tirsdag d. 24. september. Her er alle velkomne, og der er fri entré.

Få det fulde overblik over alle korets aktiviteter i vores koncertkalender – klik her.

Vi glæder os til en spændende og smuk jubilæumssæson.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester