Pigerne fra 6. og 7. årgang var med til at plante de to nye paradisæbletræer i skolegården en kølig fredag formiddag.

“Hvorfor kan det ikke være om foråret?” sagde en af eleverne, mens de samlede sig om træerne. De fik dog hurtigt varmen og sang smukt ‘Du skal plante et træ’ af Per Nørgård.

Så svingede Constanze fra 7.x og Troja fra 6.u skovlene og fyldte jord på de nyplantede træer.

Fra scene til skolegård

Der var en særlig grund til, at det netop skulle være i november, træerne kom i jorden. De var nemlig med på scenen ved pigekorets første jubilæumskoncert Hånd i hånd den. 1. november 2023. Da var træerne klædt i guldblade og kastede smukke skygger på væggen rundt om koret ved den meget stemningsfulde koncert, mens pigerne havde guld- og sølvblade i håret.

Jubilæumskoncerten begyndte også med ‘Du skal plante et træ’. Hele programmet denne særlige aften kredsede om træer, rødder, sammenhold og forgreninger, der vokser.

Uropførelser til fejring af 50 års pigesang

Koncerten ‘Hånd i hånd’ bød blandt andet på seks nye værker, der er skrevet af forskellige forfattere og komponister specielt til Sankt Annæ Pigekor i anledning af jubilæet. Hør uddrag af værkerne her:


50-år med pigesang: Rødder og fremtid

Pigekorets 50-års jubilæum er en stor milepæl. I Sankt Annæ Pigekor samles generation efter generation i fællesskab om sangen, og til april 2024 samler Sankt Annæ Pigekor alle nuværende og tidligere sangere fra korets 50 år til endnu en stor jubilæumskoncert i skolens koncertsal.

Sankt Annæ Pigekor har tradition for at være med til at introducere nyt repertoire for pigekor. Samtidig har koret dybe rødder i klassiske sange, og særligt de danske komponister står stærkt i korets historie.

Dirigent Anne-Terese Sales håber, at Sankt Annæ Pigekor med de nye værker også er med til at trække tråde til fremtidens danske musik. Nyt og gammelt hånd i hånd.

Træerne står nu i skolegården som et vartegn for første 50 år, og de vil vokse videre med de kommende generationer af sangere i Sankt Annæ Pigekor.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester