I slutningen af maj oprandt en ganske særlig dag, som vi har glædet os meget til. Vi fik nemlig indviet Sankt Annæ Gymnasiums nye, smukke musikhus, som efter 16 måneders byggearbejde står færdigt og klar til brug.

Ved indvielsen deltog mange kolleger og gode samarbejdspartnere, uden hvem musikhuset aldrig var blevet en realitet. Vi havde glæden af at høre taler fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp, adm. direktør ved A. P. Møller Fonden Mads Lebeck, børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Herudover sagde rektor fra Sankt Annæ Gymnasium, Anette Holst, naturligvis også et par ord, hvorefter husets nye kammersal blev taget i brug af både korsangere og musikalske talenter. På fornem vis fik alle dagens deltagere således en smagsprøve på hvor smukt musik kan lyde i en sal, hvor alle akustik-, design- og lydmæssige forhold er gennemtænkt til mindste detalje.

Musikhusets indvielse markeres musikalsk

For det er jo selvfølgelig ikke nok at markere en indvielse kun med taler på en sang- og musikskole som Sankt Annæ Gymnasium. Sådan en begivenhed skal også markeres rent musikalsk! Der er jo spænding i luften, når en ny scene skal indtages, og når en ny sals lys, lyd og klang skal udforskes.

Således var der også hele fire forskellige musikalske indslag ved indvielsen af vores nye Musikhus i slutningen af april. Fire musikalske indslag, som hver især viste, hvordan Sankt Annæ Gymnasiums nye musikalske centrum tager sig ud. Tre af de fine optrædener fandt sted på scenen i kammersalen, og den fjerde kunne opleves i lokalerne ved det nye lydstudie, som Musikhuset også rummer.

Kort efter at alle dagens gæster havde taget plads på stolerækkerne i kammersalen, forekom en sjældenhed. Det var nemlig sangere fra både Københavns Drengekor og Sankt Annæ Pigekor, som fulgtes ad ind på scenen, og sammen sang korene to morgensange sammen. Dette sker ikke så tit, så det var med til at cementere, hvor særlig en dag, dette var.

Herefter demonstrerede fire talentfulde elever fra MGK-linjen, præcist hvor smukt værket ”Requiem for tre cellister og klaver” af David Popper kan tage sig ud i sådan en nybygget kammersal. De fyldte rummet med sælsom stemning og smuk musikalitet. Som afrunding på programmet i salen indtog pianist Mette Juliane Christensen scenen og spillede et skønt værk, ”El Puerto de Santa Maria” af Isaac Albinez, som fik alle til at trække på smilebåndet.

Herefter var der rig mulighed for at udforske huset, og der kunne man altså finde en gruppe af talentfulde musikere, også fra MGK-linjen, som havde indtaget et lokale i stueetagen. Her blev der jammet og spredt god stemning.

Kammersalen får navnet “Halkensalen”

Det nye Musikhus supplerer de velkendte bygninger, som har huset både Sankt Annæ Gymnasium og Folkeskole siden 1972. Og det er altså en ejendommelig opgave, det med at få det nye til at harmonere med det etablerede og velkendte.

Dette ved ingen bedre end Sankt Annæ Gymnasiums sanginspektør Mogens Halken, som har haft en helt afgørende rolle i tilblivelsen af det nye Musikhus. Det var derfor med stor selvfølgelighed, at det blev besluttet, at Musikhusets nye kammersal skulle have et helt særligt navn; ”Halkensalen”.

Naturligvis opkaldt efter selvsamme sanginspektør, som har huseret på Sankt Annæ i (næsten) en menneskealder; først som elev, sidenhen som lærer og nu som sanginspektør. Det var en rørt sanginspektør, som blev bekendt med navnet ved indvielsen, og så endda foran et publikum, som talte flere borgmestre fra Københavns Kommune, familiemedlemmer, samarbejdspartnere og mange gode, tætte kolleger.

Vi glæder os til at fylde vores nye, fine sal, ”Halkensalen”, med smuk musik og dejlige minder. Tusind tak til alle som har bidraget til musikhusets tilblivelse. Særligt tak til Den A. P. Møllerske Støttefond, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden. Tak for en dejlig dag til alle gæster.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester