I slutningen af april kulminerede flere måneders planlægning, øvelse og spænding for Sankt Annæ Pigekor. Hele tre store arrangementer løb af stablen i anledning af korets 50-års jubilæum. Og sikke et jubilæum det har været! Vi har været så glade og stolte over alles opmærksomhed og opbakning – tak for det.

Fejringen blev skudt i gang med en fantastisk koncert på vores egen hjemmebane. For en næsten fyldt koncertsal her på Sankt Annæ gav Pigekoret deres bud på en jubilæumskoncert, som var anledningen, minderne og historien værdig. Som noget ganske særligt deltog både flere tidligere sangere og undervisere, så hele 350 dygtige sangere på tværs af årgange fyldte salen med musik og fællesskab.

De var hjulpet godt på vej af smuk scenografi, lysdesign og et begejstret publikum, som samlede hele oplevelsen i en smuk symfoni. Og så gav det jo også noget helt særligt til oplevelsen, at det foregik i de selv samme bygninger, som Pigekoret havde sin opstart i for 50 år siden.

Jubilæumsaktiviteterne fortsatte, og en ganske særlig dag fik den smukkeste ramme i form af Københavns Rådhus. Her samledes tæt på 1000 elever fra en række skoler i Københavnsområdet om formiddagen, og de samledes om sangen og musikken. De sang således flere velkendte sange fra den danske sangskat sammen, ligesom Sankt Annæ Pigekor alene sang nogle af de nye værker, som er skrevet specielt til korets jubilæumssæson. Formiddagen blev også gjort særlig af et besøg fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Eftermiddagen bød på endnu en koncert for det rutinerede Pigekor, hvor forældre, korets støtter og særligt inviterede gæster fik lov at være blandt publikum på Rådhuset. Her var en helt særlig gæst med til at kaste glans over begivenheden, nemlig korets mangeårige protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte, som også holdt en tale i anledning af jubilæet. Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager og Sankt Annæs egen sanginspektør Mogens Halken gav ligeledes liv til arrangementet med fine taler, bl.a. om korets liv, historie og betydning. 

At nå til et 50-års jubilæum er en bedrift i de fleste henseender. Vi har benyttet jubilæet til ikke kun at fejre Pigekorets fortid og historiske grundlag, men også den spændende fremtid med alle de nye sange og sangere, muligheder, kreative og kunstneriske udfoldelser og al den smukke musik, som også gemmer sig der. Vi ser frem til mange flere magiske og musikalske øjeblikke.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester