Med tre fantastiske koncerter over tre dage rækker Sankt Annæ Pigekor ud til både tidligere sangere, københavnske skolebørn, deres støtter, forældre og publikum.

Gensynskoncert med 400 sangere

Søndag den 21. april kl. 16.00 danner koncertsalen på Sankt Annæ Gymnasium rammen om gensyn og en kæmpe fejring af Sankt Annæ Pigekor 50-års jubilæum.

350 nuværende og tidligere sangere fra Sankt Annæ Pigekor deltager i koncerten. Det samme gør strygekvartetten AKELA, hvor den tidligere Sankt Annæ Pigekorssanger Clara Glasdam er 1. violinist. Mette Juliane Christensen er med på orgel og klaver, og koret bliver dirigeret af Sankt Annæ Pigekors chefdirigent Anne-Terese Sales.

“Det bliver stærkt at opleve gensynsglæden mellem sangerne og høre 350 mennesker synge sammen og skabe musik på tværs af fem årtier,” siger Anne-Terese Sales.

Musikken bliver både kendte klassikere og helt nye værker og bliver en oplevelse for både publikum og de medvirkende i de bygninger, hvor det hele startede for Sankt Annæ Pigekor i 1973.

Læs mere her og køb billet

Fællessang med københavnske skolebørn

Sankt Annæ Pigekor har inviteret Københavns skolebørn til en uforglemmelig oplevelse på Københavns Rådhus den 23. april.

Her vil Sankt Annæ Pigekor og Københavns Kommune være værter for en formiddag fyldt med sang, musik og fællesskab.

Næsten 1000 elever fra skoler i Københavnsområdet deltager i begivenheden, hvor de sammen med Sankt Annæ Pigekor, og professionelle musikere vil synge både kendte sange fra den danske sangskat samt høre Sankt Annæ Pigekor synge nye sange, der er skrevet specielt til korets 50-års-jubilæum i sæsonen 2023/2024.

Alle elever har forberedt sig hjemmefra på sangene og øvet dem i deres musiktimer, så de er klar til den store begivenhed, hvor også Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) deltager.

“Det er vigtigt for Sankt Annæ Pigekor at inspirere børn i alle aldre til at synge og glædes ved musikken, sådan som vi selv gør. Jeg håber, at børnene vil mærke suset ved at synge sammen, se glæden i at øve sig i fællesskab og nyde de skønne sange fra den danske sangskat. Vi tror det bliver en fest.”, siger dirigent Anne-Terese Sales

Der er ikke flere pladser til arrangementet, men der vil blive produceret en lille film om projektet, hvor man følger et par deltagende elever.

Koncert for forældre og Prinsesse Benedikte

Den 23. april kl. 15.00 vil Sankt Annæ Pigekor igen synge i Rådhushallen, men denne gang for H.K.H. Prinsesse Benedikte, korets støtter, inviterede gæster samt forældre til vores dygtige sangere. Her markeres jubilæet officielt på Københavns Rådhus.

Musikken vil være udpluk fra jubilæumssæsonens repertoire, og der vil blive holdt taler af H.K.H. Prinsesse Benedikte, børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager og sanginspektør Mogens Halken.

Bliv en del af vores online fællesskab!

Følg os på vores sociale medier for at holde dig opdateret med vores spændende aktiviteter, begivenheder og de seneste nyheder.
Klik på profilerne herunder og vær med i vores digitale rejse i skolens hverdag.


Sankt Annæ Gymnasium

Gymnasiet

Folkeskolen

Københavns Drengekor

Sankt Annæ Pigekor

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Sankt Annæ Big Band

Gymnasiekor

Sankt Annæ Symfoniorkester